Aktuality
Aktuality výskumného centraAktuálne z projektu H2020
Vďaka projektu Horizont 2020 ID 101000501: Algae4IBD sme testovali vodné extrakty z 23 morských rias a mikrorias na minimálnu inhibičnú koncentráciu. Testované baktérie boli objednané z Nemeckej zbierky mikroorganizmov a to Bacillus cereus (DSM 31), Escherichia coli...
Projekt BestCHEESE bol úspešne implementovaný
Výskumné centrum AgroBioTech SPU v Nitre sa zapojilo do implementácie projektu v rámci strategických partnerstiev programu Erasmus+ pre aktivity odborného vzdelávania s názvom „Skúmanie technológie a štandardov tradičnej výroby syrov vo svetle Európskej únie,“ ktorý...
Hmyz sa teší čoraz vyššej obľube
Problematikou jedlého hmyzu sa zaoberajú aj výskumíci zo Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre v spolupráci s Výskumným centrom AgroBioTech SPU v Nitre a Právnickou fakultou Trnavskej univerzity, ktorý spoločne pripravujú aj workshop o jedlom hmyze. "Jedlý...
Novinky a trendy v potravinárstve
Vďaka EIT Food Hub sa na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre vyvíja funkčné jedlo určené pre mladých adolescentov. Inovatívny potravinársky produkt je dizajnovaný spotrebiteľmi v spolupráci s Fakultou biotechnológie a potravinárstva, potravinárskou...
Regeneratívne poľnohospodárstvo a agrolesníctvo na Slovensku
Zamestnanci Výskumného centra AgroBioTech (VC ABT) SPU v Nitre – Ing. Jozefína Pokrývková, PhD., a Ing. Jakub Pagáč, PhD., sa zúčastnili odbornej exkurzii a diskusii ohľadom regeneratívneho poľnohospodárstva a agrolosníctva na Slovensku. Podujatia sa zúčastnia pozvaný...
Pracovné stretnutie s hlavným partnerom projektu
V rámci projektu Interreg V-A Sk–CZ/2019/11: „Příhraniční spolupráce sdílených laboratoří pro zlepšení konkurenceschopnosti českých a slovenských producentů zeleniny, kód: ITMS 304011X035“ sa dňa 13.9.2022 uskutočnilo pracovné stretnutie odborných riešiteľov...
Za novým poznaním do Japonska…
Do výzvy ERASMUS+ svet, ktorý podporuje mobilitu pedagogických a vedecko-výskumných zamestnancov sa zapojili aj naše zamestnankyne z Výskumného centra AgroBioTech, Ing. Ivana Speváková, PhD. a Ing. Lucia Klongová, spolu s doc. Ing. Vladimírom Vietorisom, PhD. z Ústavu...
Záverečné stretnutie k projektu ,,BestCHEESE” sa konalo v Eskisehire
Piate záverečné stretnutie medzinárodného projektu s názvom „Investigation of Traditional Cheese Production Technology and Standards in the Light of European Union-BestCHEESE“, ktorého koordinátorom je Eskisehir Directorate of Agriculture and Forestry v rámci programu...
Detská letná univerzita „Mladý potravinár“ v priestoroch Výskumného centra AgroBioTech
V rámci Detskej letnej univerzity naši mladí potravinári navštívili aj laboratóriá Výskumného centra AgroBioTech, v ktorých sa dozvedeli mnoho zaujímavých informácií o výskume a vývoji a mali možnosť si prakticky vyskúšať ako to v takom laboratóriu funguje. ...
Štvrté medzinárodné stretnutie k projektu “BestCHEESE” v Taliansku
Štvrté stretnutie projektu s názvom „Investigation of Traditional Cheese Production Technology and Standards in the Light of European Union - BestCHEESE”, ktorého koordinátorom je Eskisehir Directorate of Agriculture and Forestry z Turecka, sa konalo v dňoch 24. – 28....