Aktuality
Aktuality výskumného centraPrepájame vedu s praxou: Produkty z Potravinového inkubátora prichádzajú k Vám
Výskumné centrum AgroBioTech SPU v Nitre realizovalo výskum zameraný na spotrebiteľskú akceptáciu nových potravinových výrobkov vyvíjaných v Potravinovom inkubátore, ktorý sa orientuje na nové príležitosti v oblasti potravinárstva a rozvíja nápady a myšlienky pre...
DAFM Letná škola v Záhrebe bola úspešná
DAFM Letná škola Towards resilient Agriculture sa konala v Záhrebe, v Chorvátsku v dňoch 1. až 5. júla 2024 na University of Zagreb, Faculty of Agriculture. Letnú školu otvoril dekan fakulty prof. Ivica Kisić a prodekanka prof. Kristina Kljak. Letnej školy sa...
Biznis fórum a workshop s EIT Food projektom
V dňoch 11 – 13. júna 2024 v rámci projektu EIT Food Hub sa uskutočnilo podujatie, ktoré bolo rozdelené do dvoch blokov. Podujatie začalo 11. júna 2024 na SPU v Nitre, kde sa na biznis fóre v panelových diskusiách stretli zástupcovia z rôznych potravinových odvetví,...
Výskum o spotrebiteľskej akceptácii ochutených medov bol ocenený na konferencii
Naša vedecko-výskumná zamestnankyňa Ing. Kristína Predanócyová, PhD. sa v dňoch 16. - 17. mája zúčastnila medzinárodnej vedeckej konferencie 18th International Scientific Days 2024 „From Field to Finance: Addressing Economic Challenges“, ktorú organizovala Fakulta...
Účasť na valnom zhromaždení H2020: Algae4IBD v Caen – Pokroky a nové príležitosti
V rámci implementácie cieľov projektu H2020: Algae4IBD, ktorý je zameraný na prevenciu a liečbu zápalových ochorení tráviaceho traktu využitím bioaktívnych zložiek rias, sa naše kolegyne Hana Ďúranová a Eva Kováčiková v dňoch 15.-17. mája zúčastnili valného...
SPU vytvorila silné konzorcium s CVTI SR, bude lídrovať EIT Food Hub v rokoch 2024 – 2025
Európsky inovačný a technologický inštitút (EIT) opäť schválil Slovenskú poľnohospodársku univerzitu v Nitre ako EIT Food Hub. Viac sa dočítate...
„Kvalita potravín v digitálnom veku“ – 4. študijná návšteva a pozvánka na networkingové podujatie!
S radosťou Vám oznamujeme, že 4. študijný pobyt v rámci projektu „Kvalita POTRAVÍN v digitálnom veku“ organizuje Slovenská poľnohospodárska univerzita (SPU) v Nitre a Piešťanoch v dňoch 19. – 22. marca 2024. Študijný pobyt bude spojený s XXI. VEDECKÁ KONFERENCIA S...
Učíme sa navzájom
V rámci internacionalizácie vzdelávania a vedy na Slovensku podporila Slovenská akademická informačná agentúra (SAIA, n.o.) Anastasiiu Shevchenko, PhD., vedecko-pedagogickú pracovníčku Národnej Univerzity Potravinárskych Technológií v Kyjeve. V našom výskumnom centre...
Študenti spoločného študijného programu DAFM na vedeckej stáži vo Výskumnom centre AgroBioTech
V laboratóriách Výskumného centra AgroBioTech prebieha letná stáž študentov z Ghany – Emmanuela Duah Osei a Anthonyho Amotoe-Bondzie. Obaja študujú spoločný študijný program z názvom: Sustainability in Agriculture, Food production and Food technology in the Danube...
Workshop na tému Výroba čokolády štýlom „from bean to bar“ (z bôbu po tabuľku čokolády)
V dňoch 22.a 23. júna 2023 sa uskutočnil workshop na tému Výroba čokolády štýlom „from bean to bar“ pre 10 študentov strednej školy SOŠ Slančíková Nitra, študijný odbor Poradenstvo vo výžive. Wokshopu sa zúčastnili aj dve pedagogičky vyučujúce na danej strednej škole....