Aktuality
Aktuality výskumného centraVystavovateľom na Festivale medu a regionálnych výrobkov bolo aj naše výskumné centrum
Botanická záhrada Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre otvorila svoje brány širokej verejnosti, aby oslávila význam parkov a záhrad pre našu spoločnosť. Pri príležitosti Víkendu otvorených parkov a záhrad 2022 Botanická záhrada SPU v Nitre zorganizovala...
Pozvánka na prednášky s uznávaným zahraničným expertom
Výskumné centrum AgroBioTech spolupracuje s expertmi zo zahraničia. Prídite si vypočuť skúsenosti uznávaného zahraničneho experta - Dr. Marvina Moncadu zo Štátnej univerzity v Severnej Karolíne (North Carolina State University, Plants for Human Health...
Viete, čo je IBD?
IBD (z anglického inflammatory bowel disease) predstavuje zaužívanú skratku vyjadrujúcu zápalové ochorenia tráviaceho traktu, ktoré postihujú čoraz viac populácie. Tím našich vedcov z Výskumného centra AgroBioTech a SPU sa spolu s ostatnými odborníkmi zo...
Už ste jedli kel „nasladko“?
Niekedy stačí len trocha uletieť a nebrániť sa príprave tradičnej hlúbovej zeleniny na netradičný spôsob. Takto vznikla aj spolupráca s PaedDr. Vladom Zlatošom, PhD ., s ktorým sme v našich laboratóriách pracovali na vývoji receptúry, ktorá sa premietla do...
DNA DAY 2022
DNA DEŇ je jedinečný deň, kedy sa študenti, učitelia a verejnosť môžu dozvedieť viac o genetike, dedičnosti a o samotnej DNA. 25. apríl je oficiálnym dňom DNA a pripomína nám výročie dňa objavenia dvojšpirály DNA. Celosvetovo majú študenti možnosť prezentovať svoje...
Tretie medzinárodné stretnutie k projektu „BestCHEESE“ na Slovensku
V rámci projektu s názvom Investigation of Traditional Cheese Production Technology and Standards in the Light of European Union – BestCHEESE sa v dňoch 29. marca až 1. apríla 2022 uskutočnilo už tretie medzinárodné stretnutie pod záštitou Slovenskej poľnohospodárskej...
Pozvánka na konferenciu „Aktuálne trendy v potravinovom práve 2022“
Pozývame Vás na II. Vedeckú konferenciu s medzinárodnou účasťou pre právnu a potravinársku vedu a prax s názvom „Aktuálne trendy v potravinovom práve 2022”, ktorá sa uskutoční v dňoch 15.-17. júna 2022 v Hoteli Zochova Chata v Modre. Organizátormi konferencie...
Exkurzia v Senzorickom laboratóriu
Vo štvrtok 7. apríla 2022 naše Výskumné centrum AgroBioTech navštívili žiaci tretieho ročníka z Gymnázia v Žiline. Exkurziou ich sprevádzali naše zamestnankyne Ing. Patrícia Martišová, PhD. a Ing. Jana Štefániková, PhD. Študentov na úvod privítala riaditeľka VC ABT...
Školenia pre trénovaný panel hodnotiteľov na výskumné účely
V rámci plnenia cieľov projektu 18-GASPU-2021 s názvom Moderné postupy a technológie zvyšujúce kvalitu vybraného sous-vide potravinového modelu sa zamestnanci z Výskumného centra AgroBioTech zamerali na výber vhodných kandidátov pre tvorbu školeného panelu...
Prezentácia Výskumného centra AgroBioTech na podujatí Z regiónov do sveta
Na podujatí Z regiónov do sveta, ktoré sa konalo 15. marca, sa zúčastnili aj predstavitelia Slovenskej poľnohospodárskej univerzity, aby podporili a aktívne sa podieľali na inovatívnej spolupráci so súkromným sektorom, malými a strednými podnikmi či výrobnými...