Zaujímavosti z výskumu realizovaného vo VC ABT
Prepájame vedu s praxou: Produkty z Potravinového inkubátora prichádzajú k Vám
Výskumné centrum AgroBioTech SPU v Nitre realizovalo výskum zameraný na spotrebiteľskú akceptáciu nových potravinových výrobkov vyvíjaných v Potravinovom inkubátore, ktorý sa orientuje na nové príležitosti v oblasti potravinárstva a rozvíja nápady a myšlienky pre...
DAFM Letná škola v Záhrebe bola úspešná
DAFM Letná škola Towards resilient Agriculture sa konala v Záhrebe, v Chorvátsku v dňoch 1. až 5. júla 2024 na University of Zagreb, Faculty of Agriculture. Letnú školu otvoril dekan fakulty prof. Ivica Kisić a prodekanka prof. Kristina Kljak. Letnej školy sa...
Biznis fórum a workshop s EIT Food projektom
V dňoch 11 – 13. júna 2024 v rámci projektu EIT Food Hub sa uskutočnilo podujatie, ktoré bolo rozdelené do dvoch blokov. Podujatie začalo 11. júna 2024 na SPU v Nitre, kde sa na biznis fóre v panelových diskusiách stretli zástupcovia z rôznych potravinových odvetví,...
Výskum o spotrebiteľskej akceptácii ochutených medov bol ocenený na konferencii
Naša vedecko-výskumná zamestnankyňa Ing. Kristína Predanócyová, PhD. sa v dňoch 16. - 17. mája zúčastnila medzinárodnej vedeckej konferencie 18th International Scientific Days 2024 „From Field to Finance: Addressing Economic Challenges“, ktorú organizovala Fakulta...
Účasť na valnom zhromaždení H2020: Algae4IBD v Caen – Pokroky a nové príležitosti
V rámci implementácie cieľov projektu H2020: Algae4IBD, ktorý je zameraný na prevenciu a liečbu zápalových ochorení tráviaceho traktu využitím bioaktívnych zložiek rias, sa naše kolegyne Hana Ďúranová a Eva Kováčiková v dňoch 15.-17. mája zúčastnili valného...
Boli sme sa inšpirovať …..
..... v Podnikateľskom inkubátore a akcelerátore Point One na Českej zemědělskej univerzite (CZU) v Prahe Český inkubátor a akcelerátor Point On už funguje viac ako 10 rokov (https://www.pointone.czu.cz/). Funguje na troch poschodiach, kde sú priestory pre mentoring,...
Dajte si na obed jedlý les
Les nám ponúka neuveriteľné množstvo zdraviu prospešných surovín........Čo všetko z lesa je jedlé? Dozviete sa v nasledujúcom článku, v ktorom sme uverejnili aj produkty Potravinového inkubátora.
Potravinový inkubátor SPU v Nitre stal sa schválenou prevádzkou na výrobu potravín
Potravinový inkubátor bol schválený ako prevádzka na výrobu potravín na základe rozhodnutia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Nitre dňa 16.4.2024. Je to významný krok pre univerzitu, nakoľko sa jedná o prvý Potravinový inkubátor na Slovensku,...
SPU vytvorila silné konzorcium s CVTI SR, bude lídrovať EIT Food Hub v rokoch 2024 – 2025
Európsky inovačný a technologický inštitút (EIT) opäť schválil Slovenskú poľnohospodársku univerzitu v Nitre ako EIT Food Hub. Viac sa dočítate...
Potravinový inkubátor prináša možnosti pre lepšiu pripravenosť študentov do potravinárskej praxe
Študenti tretieho ročníka študijného programu Bezpečnosť a kontrola potravín navštívili dňa 27. 3. 2024 priestory Potravinového inkubátora v rámci predmetu Správna výrobná prax. Vedecká garantka Potravinového inkubátora Ing. Eva Ivanišová, PhD. oboznámila študentov...