Zoznam záverečných prác obhájených v roku 2016
Fakulta biotechnológie a potravinárstva
Bakalárske a diplomové práce
- Mária Štrauchová: Epikatechín a jeho účinok na zmeny aktivity pečeńových enzýmov, Katedra fyziológie živočíchov, Bakalárska práca
- Martina Veličová: Vybrané aspekty zdravotnej bezpečnosti sudových vín, Katedra hygieny a bezpečnosti potravín, Bakalárska práca
- Ivana Vnuková: Zdravotná bezpečnosť sudových vín, Katedra hygieny a bezpečnosti potravín, Bakalárska práca
- Simona Balážová: Vplyv použitia oxidu siričitého na stabilitu a senzorický profil vína vybranej odrody, Katedra skladovania a spracovania rastlinných produktov, Diplomová práca
- Helena Krescanková: Komparatívna štúdia vybraných olivových olejov pomocou senzorického hodnotenia a inštrumentálnej analýzy,Katedra skladovania a spracovania rastlinných produktov, Diplomová práca
- Veronika Csölleová: Vplyv kvasenia muštu s využitím aktívnych suchých vínnych kvasiniek na senzoricky profil vína, Katedra skladovania a spracovania rastlinných produktov, Diplomová práca
- Andrea Kmeťová: Preferencie minerálnych vôd merané pomocou laboratórnej, spotrebiteľskej a inštrumentálnej senzorickej analýzy, Katedra skladovania a spracovania rastlinných produktov, Diplomová práca
- Martin Nagy: Vplyv spracovania aromatickej odrody – Tramín červený na odrodový charakter vína, Katedra skladovania a spracovania rastlinných produktov, Bakalárska práca
- Matej Uherčík: Vplyv kvasenia muštu bielej aromatickej odrody na aromatický profil vína, Katedra skladovania a spracovania rastlinných produktov, Bakalárska práca
- Martin Sekereš: Monitorovanie kvalitatívnych parametrov skladovaného jačmeňa z hľadiska ich vplyvu na kvalitu sladu, Katedra skladovania a spracovania rastlinných produktov, Diplomová práca
- Veronika Spišáková: Vplyv probiotickej kultúry Lactobacillus casei a inulínu na kvalitu fermentovaného mäsového výrobku, Katedra hodnotenia a spracovania živočíšnych produktov, Diplomová práca
- Kristína Pažmová: Porovnávacia štúdia vybraných mäsových výrobkov pomocou senzorickej analýzy a inštrumentálnych techník, Katedra skladovania a spracovania rastlinných produktov, Diplomová práca
Dizertačné práce
- Jana Šmitalová: Vplyv mrazenia na technologickú kvalitu pekárskych výrobkov, Katedra skladovania a spracovania rastlinných produktov,
- Karolina Mocko: Identifikácia technologicky významných súvislostí reologických a procesných parametrov obilných múk, Katedra skladovania a spracovania rastlinných produktov, Doktorandská dizertačná práca
- Marek Halenár: Endokrinná a intracelulárna odozva živočíšneho systému na aplikáciu amygdalínu, Katedra fyziológie živočíchov, Doktorandská dizertačná práca
- Katarína Zbyňovská: Antioxidačný potenciál prírodných látok v eliminácii negatívnych účinkov mykotoxínov na živočíšny organizmus, Katedra fyziológie živočíchov, Doktorandská dizertačná práca
- Hana Balková: Verifikácia marginálnych postupov hodnotenia v senzorickej analýze na vybraných rastlinných produktoch, Katedra skladovania a spracovania rastlinných produktov, Doktorandská dizertačná práca
- Peter Petruška: Physiological effects of quercetin on the internal milieu of rabbits and some porcine primary reproductive functions, Katedra fyziológie živočíchov, Doktorandská dizertačná práca
- Miroslava Císarová: Inhibícia rastu mikroskopických húb v potravinách prírodnými látkami, Katedra mikrobiológie, Doktorandská dizertačná práca
- Beáta Janotová: Výskum zmien obsahu polyfenolov v ľuľku zemiakovom, Katedra chémie, Doktorandská dizertačná práca
- Petra Kavalcová: Výskum variability chemoprotektívnych látok v cibuli kuchynskej (Allium cepa L.) indukovanej agroenvironmentálnymi a technologickými faktormi, Katedra chémie, Doktorandská dizertačná práca
- Attila Kántor: Vplyv mikroorganizmov na finálnu kvalitu vína, Katedra mikrobiológie, Doktorandská dizertačná práca
Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov
Diplomové práce
- Erika Jakušová: Indukcia kalogenézy a dlhodobé udržiavanie kalusovej kultúry stévie cukrovej (Stevia rebaudiana ), Katedra fyziológie rastlín, Diplomová práca