V rámci Nitrianskych univerzitných dní sme v našom výskumnom centre privítali viac ako 40 zvedavých návštevníkov, ktorí mali možnosť nazrieť do sveta výskumu, vyskúšať si výrobu čokolády s jedlými kvetmi a dozvedieť sa viac o rozdieloch medzi alergiou a intoleranciou.
Ďakujeme, že ste s nami zažili toto inšpiratívne podujatie a na chvíľu si vyskúšali, aké je to byť výskumníkom.
Potravinársky workshop počas dňa otvorených dverí zameraný na:
- využitie jedlých kvetov, liečivých rastlín a povzbudivých pochutín,
- praženie kávy a kakaových bôbov,
- výroba obohatenej čokolády,
- prednáška o rozdieloch medzi alergiou a intoleranciou na potraviny
- či vedomostný kvíz
to je len malá ukážka aktivít, ktoré sme pripravili pre verejnosť vo Výskumnom centre AgroBioTech počas dňa otvorených dverí.
Galéria
Viac v Poľnohospodári v rubrike Aktuálne:
Reportáž z dňa otvorených dverí
Veľká vďaka patrí aj televízii Nitrička, ktorá zachytila atmosféru svojimi kamerami a pripravila milú reportáž.