Výrazne uľahčiť stravovanie ľuďom s rôznymi alergiami, diabetom, laktózovou intoleranciou, celiakiou, chrániť zdravie všetkých konzumentov. To je hlavným cieľom tímu výskumníkov z Laboratória cereálnych technológií Výskumného centra AgroBioTech Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre, ktorý sa zameriava na výskum, vývoj a výrobu rôznych druhov pekárskych, cukrárskych, cestovinárskych a extrudovaných výrobkov.
Celý článok si môžete prečítať tu: https://www.polnohospodar.sk/sk/polnohospodar-reader/nove-typy-potravin-chrania-zdravie-co-noveho-v-laboratoriu-cerealnych-technologii/
Článok bol zároveň uverejnený aj na vedecko-popularizačnom portáli Veda na dosah: https://vedanadosah.cvtisr.sk/kvizy/kvizy-zdravie/v-nitre-vedci-vyvijaju-zdrave-pecivo-pre-ludi-s-potravinovymi-intoleranciami/