Dňa 4. decembra 2024 sa vo Výskumnom centre AgroBioTech na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre uskutočnil Kariérny deň, ktorý prilákal celkovo 90 žiakov a pedagógov so záujmom o moderné prístupy v gastronómii a vzdelávaní. Kariérny deň je súčasťou európskeho projektu EIT Food Educators, ktorý zastrešuje Európsky inovačný a technologický inštitút (EIT) a jeho hlavnou misiou je vzdelávať deti a mladých ľudí v oblasti potravinárstva, výživy a zdravého stravovania.
Program zahájila riaditeľka Výskumného centra AgroBioTech Adriana Kolesárová, ktorá privítala všetkých účastníkov a otvorila podujatie. Následne sa účastníci preniesli do sveta medzinárodných skúseností a chutí prostredníctvom inšpiratívneho rozprávania Róberta Mikloša, majiteľa reštaurácií Tri Kvety a Pokéčko v Nitre. Vo svojej prednáške „Amerika, Kostarika, škola a Nitra“ predstavil, ako rôznorodé kultúry formovali jeho profesionálnu cestu.
Ďalším bodom programu bola prednáška riaditeľky a zakladateľky občianskeho združenia Skutočne zdravá školy Evy Blaho a lektorky Kataríny Medveďovej na tému „Učenie chutí“, ktorá ponúkla praktické poznatky o dôležitosti edukácie v oblasti zdravého stravovania aj formou interaktívneho workshopu.
Deň uzavrela diskusia, ktorá umožnila účastníkom klásť otázky a podeliť sa o svoje dojmy. Kariérny deň bol obohacujúcim podujatím pre všetkých, ktorí hľadajú nové výzvy a inšpirácie na ceste za osobným a profesionálnym rastom.
Ďakujeme všetkým, ktorí sa podieľali na organizácii a tešíme sa na ďalší ročník!