[et_pb_section fb_built=“1″ _builder_version=“4.5.3″ _module_preset=“default“][et_pb_row _builder_version=“4.5.3″ _module_preset=“default“][et_pb_column type=“4_4″ _builder_version=“4.5.3″ _module_preset=“default“][et_pb_text _builder_version=“4.5.3″ _module_preset=“default“ custom_margin=“-66px||||false|false“ hover_enabled=“0″]
Problematikou jedlého hmyzu sa zaoberajú aj výskumíci zo Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre v spolupráci s Výskumným centrom AgroBioTech SPU v Nitre a Právnickou fakultou Trnavskej univerzity, ktorý spoločne pripravujú aj workshop o jedlom hmyze.
„Jedlý hmyz má obrovský potenciál ako bohatý zdroj bielkovín s veľmi dobrým aminokyselinovým zložením a tiež tukov, kde prevládajú hlavne nenasýtené mastné kyseliny. Zaujímavý je aj obsah minerálnych látok a vitamínov,“ hovorí Eva Ivanišová.
Viac o jedlom hmyze a ďalších alternatívnych zdrojoch potravy sa dočítate na https://www.miaumagazin.sk/home/eva-ivanisova-jedly-hmyz-ma-obrovsky-potencial/
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]