Experimentálny pivovar
Infraštruktúra
Vedeckovýskumné činnosti laboratória
- Hodnotenie kvalitatívnych parametrov odrôd sladovníckeho jačmeňa,
- analýza fyziologických parametrov jačmeňa,
- mikrosladovanie vzoriek s využitím zmien v teplotnom a vlhkostnom režime máčania a klíčenia,
- analýza parametrov ovplyvňujúcich kvalitatívne parametre sladu,
- determinovanie obsahu β-glukánov v jačmennom zrne, slade a sladine,
- analýza obsahu dusíkatých látok v základnej surovine, medziproduktoch a finálnych produktoch sladovníctva a pivovarníctva,
- modifikácia technologických postupov a receptúrneho zloženia s cieľom výroby špecifických vzoriek piva s definovanou kvalitou.
Riešené projekty
Publikácie s poďakovaním VC ABT za obdobie 2016 a 2017 (evidované v databáze EPCA)
Skupina A (kvantifikácia publikačnej činnosti):
1. AFL Parameters dealing with the non-starch polysaccharides modification of malted grain and wort / Štefan Dráb .. [et al.]. — ilustr. — AgroBioTech 26220220180. In: Book of abstracts and posters of the 12th international scientific conference Biotechnology and quality of raw materials and foodstuffs. — 1st ed.. — [129] s.. — 978-80-552-1669-0 (brož.) Biotechnology and quality of raw materials and foostuffs. — Nitra : Slovak University of Agriculture, 2017. — s. [1].