Dátum
26. mája 2025 – 6. júna 2025
Popis podujatia
Výskumné centrum AgroBioTech SPU v Nitre zorganizovalo súvislú odbornú prax pre študentov Strednej odbornej školy potravinárskej v Nitre. Prax bola realizovaná priamo v laboratóriách výskumného centra a poskytla žiakom príležitosť získať praktické skúsenosti s vedeckými a technickými postupmi v oblasti technológie potravín, senzorickej analýzy, analytickej chémie, mikrobiologických analýz, spotrebiteľských štúdií, ale aj genetických analýz. Pod odborným vedením skúsených pracovníkov sa študenti zoznámili s reálnymi pracovnými procesmi a metódami používanými vo výskume a vývoji.
Cieľ
Cieľom praxe bolo umožniť žiakom získať praktické zručnosti a skúsenosti v odbore, prepojiť teoretické vedomosti s reálnou prácou a pripraviť ich na budúcu profesijnú činnosť.
Program
- Senzorická analýza
- Analytické metódy v potravinárstve
- Mikrobiológia a kvalita potravín
- Genetické analýzy
- Spotrebiteľské štúdie
- Praktické zručnosti v potravinárskej prevádzke
Organizačný tím
Koordinátor praxe:
- Patrícia Joanidis, PhD.
- Ing. Adriana Kolesárová, PhD.
Lektori praxe:
- Petra Borotová
- Vladimíra Sedláčková Horčinová, PhD.
- Silvia Farkasová, PhD.
- Ivona Jančo, PhD.
- Patrícia Joanidis, PhD.
- Jana Lakatošová, PhD.
- Kristína Predanócyová, PhD.
- Lucia Urbanová, PhD.
- Dušan Straka
- Lenka Zaťková