Zaujímavosti z výskumu realizovaného vo VC ABT

Návšteva študentov z Kalábrie

V minulom týždni sme mali vo VC ABT Erasmus študentov farmácie z Kalábrie (IT). Pracovali sme spolu na in vivo štúdii, ktorá sa zaoberala antioxidačnými účinkami rastliny Maca peruánska na reprodukčný systém. Zisťovali sme, či Maca dokáže poskytnúť ochranu voči...

preèítajte si viac

Učíme sa navzájom

V rámci internacionalizácie vzdelávania a vedy na Slovensku podporila Slovenská akademická informačná agentúra (SAIA, n.o.) Anastasiiu Shevchenko, PhD., vedecko-pedagogickú pracovníčku Národnej Univerzity Potravinárskych Technológií v Kyjeve. V našom výskumnom centre...

preèítajte si viac

Podcast o potravinovom inkubátore

V rámci podcastu "Labákový Podcast inUPS" nám o Potravinovom inkubátore porozprávala Ing. Eva Ivanišová, PhD. a Ing. Lucia Gabríny, PhD. z Výskumného centra Agrobiotech. Podcast si môžete vypočuť v slovenskej aj anglickej verzii.

preèítajte si viac

Zeleninové čipsy – chutná a zdravá pochutina?

V poslednom období máme možnosť nájsť v obchodnej sieti širokú škálu výrobkov na báze zeleniny. Patria sem aj čipsy, ktoré boli v minulosti vyrábané hlavne zo zemiakov. V súčasnosti sa na tento účel spracováva už aj koreňová zelenina, tekvicová, či dokonca struková....

preèítajte si viac